Asfaltiranje Bardakčija

Bardakčije, SarajevoRadnici komunalnog preduzeća “Rad” su započeli postavljanje završnog sloja asfalta u ulici Bardakčije – na dionici od bolnice “Podhrastovi” do raskrsnice sa ulicom Breka gdje se nalazi autobuska okretaljka na liniji broj 14.

Radove u vrijednosti 356.300 KM finansira Općina Centar koja je tokom 2008. godine sklopila ugovor sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo na realizaciji ovog projekta.

Tokom radova podignut je stari asfalt i nasut novi tampon, nivelisani postojeći šahtovi i rešetke za odvod oborinskih voda. Postavljeni su novi ivičnjaci i asfaltirani trotoari s obje strane ulice kao i dio ulice Bardakčije – od raskrsnice sa ulicom Panjina kula do bolnice “Podhrastovi”. Radnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija” su prije ovih radova završili rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže duž saobraćajnice.

Po završetku sanacije ulice Bardakčije, djelatnici preduzeća “Rad” će započeti radove u ulici Hadži-Bešireva koja spaja ulice Bardakčije i Zaima Šarca. Projekt sanacije i asfaltiranja kolovoza i trotoara Hadži-Bešireve ulice također finansira Općina Centar koja je u budžetu za 2008. godinu izdvojila 52.500 KM za tu namjenu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *