Atomsko Sklonište (ne) stiže u Sarajevo

Koncert neumornog vječnog rockera Brune Langera i njegovog legendarnog ATOMSKOG SKLONIŠTA, koji je trebao biti održan u petak, 27. maja 2016. godine, u sarajevskom Cinemas clubu Sloga, otkazan je, a prema riječima organizatora razlog je nemogućnost gitariste benda da mu prisustvuje. Kupljene karte možete vratiti i dobiti novce nazad na mjestu gdje ste ih i kupili.

Atomsko sklonište
Atomsko sklonište

Popularni rockeri iz Pule sa Brunom Langerom na čelu jedno su od najzvučnijih imena koje je svojedobno obilježilo rock scenu bivše Jugoslavije. Langer je svoj prvi javni nastup imao za Prvi maj sad već davne 1964. godine sa bendom LOGARITMI. Iako je ATOMSKO SKLONIŠTE osnovano 22. februara 1976. godine, zanimljivo je da danas na njihove koncerte dolaze mladi: ‘Vjerovatno doma, od roditelja, imaju ploče ili na neke načine dolaze do naših pjesama, a tu je i internet.’, smatra Langer.
Nije bilo lako opstati četrdeset godina na muzičkoj sceni s obzirom na to da su se smjenjivale generacije, države, muzički pravci, ali vječno mladi i dalje puni entuzijazma uspjevaju i danas pronaći motiv za dobro prašenje: ‘Svaka svirka, evo, već četrdeset godina, za nas je Nova godina.’, kaže šezdesetogodišnji Bruno.

Atomsko sklonište: Johnny

Prva postava ATOMSKOG SKLONIŠTA je svirala deset godina. U aktuelnoj postavi, koju čine gitarista Ranko Svorca, bubnjar Stjepan Stipe Bobić i vokalist i bas-gitarista Bruno Langer, traju punih trideset godina. Već dvadeset godina nisu snimili nove pjesme, pa smatraju da je vrijeme da za četrdesetu godišnjicu to učine: ‘Nekada smo samo izdavali albume, a nismo svirali, a danas samo sviramo. Mnogo putujemo, prošarali smo cijelu bivšu Jugoslaviju uzduž i poprijeko.’, kaže neumorni frontmen Atomskog Skloništa.
Langer smatra da je muzika najveće zadovoljstvo, a ljubav najveća vrijednost u svemu: ‘Ljubav između nas i publike, ljubav u porodici. Bez ljubavi nema ništa. Moja ljubav privatno je izuzetna. U sretnom sam braku od 1971. Imam dvije kćerke i dvoje unuka. Moje kćerke su završile fakultete i magistrirale. Sada je posebna ljubav prema unucima.’ Osim porodice, najvećim bogatstvom smatra putovanja: ‘Na putovanjima se upoznaju novi ljudi, nove kulture… S tim upoznavanjem manje je mržnje i manje tenzija.

Atomsko sklonište: Treba imat dušu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *