Attraversiamo u BlackBOX-u

U sarajevskoj galeriji BlackBOX (Vrazova 5), u četvrtak 28. jula 2011. godine će biti otvorena izložba fotografija Dorothee Hauser, pod nazivom “Attraversiamo”.

Attraversiamo, BlackBOX, Sarajevo
Attraversiamo, BlackBOX, Sarajevo
Dorothee Hauser: Svaka od predstavljenih žena fotografirana je u gradu u kojem živi. Naše prijateljstvo mi je pružilo jedinstvenu priliku da na jedan poseban način upoznam Barcelonu, Berlin, New York, Pariz, Budimpeštu i Sarajevo. Ove žene i lokacije na kojima su nastale fotografije predstavljaju specifična mjesta koja volimo. One su moje prijateljice.

Neke od njih su vezane za Sarajevo, grad koji nam je posebno bitan. Sarajevo na neki način predstavlja centar naših prijateljstava koja su se uspjela održati uprkos prostornoj i vremenskoj distanci. Fotografije su nastale između 2006. i 2009. godine i prikazuju kako određena mjesta postaju dio nas i naših međusobnih odnosa.

Zbog cross tehnike koju sam koristila, svaka serija fotografija ima drugačiju atmosferu sa različitim nijansama boje, na što se ne može utjecati. Uporedo sa fotografijama nastali su i različiti tekstovi o gradovima gdje one žive, momentima dok su nastajale fotografije ili o našem prijateljstvu.

“Attraversiamo” ima nekoliko različitih značenja, između ostalog “we cross”, mi zajedno”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *