Aukcija djela nastalih na radionici Slikajmo s poznatima

Irina KapetanovićAukcija djela nastalih u okviru radionice “Slikajmo s poznatima” održat će se danas u Galeriji ASA Prevent. Akciju “Slikajmo s poznatim” pokrenuo je akademski slikar Mirsad Mustajbašić, čije slike su inače izložene u Galeriji ASA Prevent.

Mustajbašić ističe da mu je želja bila da poveže ljude s pozitivnim idejama, van likovnog svijeta, koji bi napravili možda po prvi put svoje likovno djelo. Krajnji cilj akcije je aukcija slika nastalih u okviru radionice.

Sredstva koja bi se prikupila ovom aukcijom bila bi upućena u humanitarne svrhe. O početnoj cijeni slika, te o tome gdje će ići sredstava odlučuju učesnici radionice.

U radionici “Slikajmo s poznatim” učestvovali su Irina Kapetanović, Amar Osim, Svetlana Cenić, Arijana Saračević-Helać, Aleksandar Seksan, Saša Bukvić, Marko Vešović, Kike, Henda, Zijah Sokolović, Željko Samardžić, Dževdet Tuzlić.

A kako sama postavka Mirsada Mustajbašića, nije imala ceremonijalno otvaranje, ovom aukcijom će se ujedno zatvoriti i izložba tako da će umjesto otvaranja izložba Mirsada Mustajbašića imati zvanično zatvaranje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *