Azil za 600 životinja u Rakovici

Azil u Rakovici

Nakon sastanka održanog na inicijativu načelnika Novog Grada Damira Hadžića, sa predstavnicima Grada Sarajeva, Ministarstva privrede KS-a, kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, MUP-a KS-a i općina Stari Grad, Centar, Novi Grad i Ilidža, usvojeni su zaključci prema kojima pet općina, Grad i Kanton trebaju planirati sredstva za izgradnju azila za pse, s tim da će Grad biti nosilac aktivnosti.

Tako će do polovine januara biti izmijenjen projekat i preciziran iznos potreban za izgradnju. Međutim, sve je iznenadila izjava direktora JU Terapijska zajednica KS-a Haseta Tirića, u kojoj je poručio kako uposlenici Kampusa u Rakovici nisu zainteresovani da se azil izgradi u sklopu njihovog zemljišta. Tirić kaže kako je time želio izazvati nadležne da, nakon 18 mjeseci priče, konačno nešto poduzmu.

Hase Tirić

“Rekao sam da ćemo napraviti naš azil, a ne gradski i nakon toga su uslijedile reakcije. Razgovarali smo ja, pomoćnik gradonačelnika Hamdo Karić i direktor firme Arhitekt Dragan Bijedić. Ova firma je uradila projekat azila na 4.000 kvadrata za smještaj oko 200 životinja. Kako do Kampusa ima još općinske zemlje, dogovorena je izmjena projekta, kako bi se osigurali kapaciteti za 600 lutalica”, kaže Tirić.

Prema njegovim riječima, u narednih sedam dana, potrebno je vidjeti koliko se općinske zemlje naslanja na krug Kampusa.

“Imamo ljude koji bi radili u azilu, a nadam se da ćemo do kraja januara, za kada je zakazan još jedan sastanak nadležnih, imati završen projekat”, napominje Tirić, dodavši kako su u Kampusu spremni ući u projekat, ako su i nadležni spremni na konkretne poteze.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.