Balada o Pišonji i Žugi na daskama Ateljea 212

Predstava “Balada o Pišonji i Žugi”, inspirisana pjesmama kultnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje biće izvedena 7. marta 2012. godine na daskama beogradskog Ateljea 212

Zoran Cvijanović će otjelotvoriti Murgu drota
Zoran Cvijanović će otjelotvoriti Murgu drota
Predstava u režiji Vladimira Đorđevića, zajednički je projekat Ateljea 212 i Omladinskog pozorišta “Dadov”, gdje će paralelno i igrati.

“Balada o Pišonji i Žugi” je rađena po motivima pjesama “Balada o Pišonji i Žugi” i “Pišonja i Žuga u paklu droge” Zabranjenog pušenja.

“Vječna i uvijek aktuelna priča o dva prijatelja, koji pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i ostataka socijalizma, bježe u svoj utopijski ambijent – more. Za junake predstave more, muzika i igra predstavljaju jedini vid eskapizma od surove svakodnevice koja se postepeno dezintegriše i odumire.”, rečeno je u najavi predstave.

Zabranjeno pušenje - Balada o Pišonji i Žugi
Uloge u predstavi igraju Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) i Uroš Jovčić (Lepi). Mlade glumce predvodi doajen Zoran Cvijanović u ulozi Murge drota.

Pored reditelja predstave Vladana Đurkovića koji potpisuje i tekst, u pripremi predstave su radili scenografkinja Marija Kalabić, kostimograf Dragica Laušević i kompozitor Irena Popović.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *