Balet Fest Sarajevo 2012

Kada kažemo riječ festival, učini nam se da je cijeli svijet pozornica. Svaka predstava različitog estetskog i žanrovskog stila ima značaj u nekom od segmenata teatarskog jezika.

Balet Fest Sarajevo 2012
Balet Fest Sarajevo 2012

Balet Fest Sarajevo u vrijeme svog trajanja ima namjeru privući u naš prekrasni grad Sarajevo zvijezde baleta, pedagoge, baletne kritičare, a takođe i mnogobrojne gledaoce i poštovaoce baletne umjetnosti.


Tokom Balet Festa koji se ove održava od 20. do 27. septembra 2012. godine, mladi će kontaktirati u baletnim salama, razgovarati i razmjeniti svoja iskustva o baletu i njegovom značenju. I konačno, sama druženja u neformalnim razgovorima su važni, jer upoznati lično kolege iz baleta je ustvari najvažniji kontakt.


Balet Fest Sarajevo je pred sebe stavio ozbiljan zadatak pokazati jedinstvenu baletnu umjetnost u najboljem svjetlu kroz evropski i naš balet i pružiti priliku svima da otkriju jedinstven svijet profesionalnosti.


Festival u Sarajevu je prilika da upoznamo i one koji su se na drugačiji način školovali i stjecali svoje znanje o baletu u drugim zemljama. Prilika je ovo da se pokaže stvaralačka raskoš danas, a što na kraju rezultira podrškom u razvoju umjetnosti baleta u Bosni i Hercegovini i naših baletskih umjetnika.

Program Balet Festa Sarjaevo 2012

20. septembar @ 20:00h
Narodno pozorište Sarajevo
OTHELLO
Državni balet Izmir
Koreograf: Uğur Seyrek

22. septembar @ 20:00h
Narodno pozorište Sarajevo
SAMSON I DALILA
Makedonski državni balet
Koreograf: Ronald Savković

24. septembar @ 20:00h
Narodno pozorište Sarajevo
BOŽANSTVENA KOMEDIJA
Bitef teatar – Bitef Dance Company- Beograd, Srbija
Koreograf: Edward Clug

INSIDE OUT
Koreograf: Cristina Perera, Brazil

ADAGIO
dijelovi iz baletnog repertoara
Balet Narodnog pozorišta Sarajevo, BiH

26. i 27. septembar @ 20:00h
Narodno pozorište Sarajevo
GALA KONCERT VODEĆIH PRVAKA BALETA
Državni balet Kijev, T. Shevchenko, Ukrajina
detaljnije »

U baletnoj sali Narodnog pozorišta Sarajevo 24, 25. i 26. septembra 2012 godine od 12 sati će biti održavane radionice savremenog plesa za baletne igrače. Radionice vodi Cristina Perera iz Brazila.

Cijene pojedinačnih karata su od 10 KM, 15 KM i 20 KM, dok je komplet karata moguće nabaviti po cijeni od 60 KM. Ulaznice možete rezervisati na blagajni Narodnog pozorišta, na telefon: 033 221 682 u vremenskom periodu od 09:00-12:00 i od 16:00-19:30 sati.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *