Balkan Case Challenge – BH Case Challenge 2009

BCC 2009Svi studenti koji žele da se prijave za BH Case Challenge 2009 i time si, kroz takmičenje, osiguraju mjesto na finalnom event-u, Balkan Case Challenge 2009, imaju još 15 dana da popune i pošalju svoje aplikacije.

Šta je BH Case Challenge?
BH Case Challenge je predtakmičenje iz oblasti rješavanja studije slučaja, koje kroz fond Austrian Development Cooperation osmu godinu za redom organizuje WUS Austria, zajedno sa SUS-om BiH. Ono nam nam omogućava odabir 50 najboljih studenata iz BiH koji će prezentovati našu zemlju i njen akademski kvalitet. Odabrani studenti prolaze kroz intenzivni trening, nakon kojeg učestvuju u takmičenju i predstavljaju vlastita rješenja iz četiri različite discipline: Business Case Competition, Law Moot Court, Model European Council, Information Communication Technology (ICT) Case Competition. Potrebno je naglasiti da WUS Austria i SUS BiH pokrivaju sve troškove potrebne za angažman studenata u okviru ovog takmičenja.

Kada se održava BH Case Challenge?
BH Case Challenge će se održati u periodu 9.-10. maja 2009. godine u Sarajevu. Pobjednici takmičenja se kvalifikuju za veliko finale koje će se održati u periodu od 6.-11. jula 2009. godine u Beču!

Kako se prijaviti?
Za prijavu, kao i za više informacija o samom takmičenju, potrebno je posjetiti web stranicu Balkan Case Challenge-a – bcchallenge.org, registrovati se, te popuniti online aplikaciju.

Rok za slanje aplikacija je 15. februar 2009. godine!!!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *