Banjalučanka stradala na Jahorini

planina JahorinaDvadesetšestogodišnja Banjalučanka je u nedjelju poginula u lavini koja se desila na Jahorini.

“Tom prilikom je lakše povrijeđen jedan dječak, a dio staze na kojem se nesreća desila je inače zabranjen za skijanje.”, saopštio je Miroslav Kalem, rukovodilac Gorske službe spasavanja Olimpijski centar Jahorina.

Kalem je rekao kako je do nesreće došlo oko 14 sati, kada se krivicom skijaša, koji su bili na neuređenom dijelu staze gdje je zabranjeno skijanje, pokrenuo jedan dio nagomilanog snijega.

Kalem je naveo da se dječak uspio sam izvuči iz lavine dok je djevojka ostala zaglavljena u šumi između dva drveta, na dubini od metar i po snijega.

“Lavina je bila širine 50 metara i dužine 200. Prva informacija koja je stigla do spasilaca jeste da je neko od skijaša upao u rupu u šumi, ali kada su ekipe Gorske službe spasavanja došle na lice mjesta, mladić koji se nalazio na tom lokalitetu rekao im je da je lavina zatrpala djevojku i pokazao mjesto na kojem je posljednji put vidio. “Međutim ona nije davala znake života, a ni reanimacija nije pomogla. Medicinski tehničar Gorske službe spasavanja mogao je samo da konstatuje smrt.”, rekao je Kalem.

Kalem navodi da se nesreća dogodila na gornjem dijelu staze u šumi, na takozvanom lokalitetu “S” – ženski olimpijski spust, koji je nepristupačan za skijaše i da na vrhu postoje jasni znaci zabrane prolaza na taj dio staze.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *