Barbarez želi na čelo reprezentacije

Sergej BarbarezSergej Barbarez, ikona bosanskohercegovačkog fudbala, je za sarajevski San izjavio da mu je želja u budućnosti voditi reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Očekujem uskoro seminar za profesionalnu licencu. Vidim se u skorijoj budućnosti kao trener, zašto kriti, i kao selektor. Moja je želja da vodim bosanskohercegovačku reprezentaciju. Sada nije pravo vrijeme. Ovi koji vladaju Savezom, nudili su mi selektorsku poziciju prije nego što su izabrali Ćiru Blaževića. Odbio sam, jer mislim da sa njima nema ozbiljnog posla.”

Sergeja je prisutan na gotovo svakoj utakmici reprezentacije Bosne i Hercegovine, a najavljuje i putovanje u Genk iako mu, kako kaže, čelnici Saveza nisu željeli dati karte za ovu utakmicu.

“Nisu mi dali karte iz NSBiH za meč u Belgiji. Iskreno, nisam ni očekivao da će me me neko nazvati i pitati; trebam li karte? Ja sam davno najavio da ću bodriti našu reprezentaciju u Genku sa tribina. Zahtjev za karte sam poslao preko HSV. Momci zaslužuju svu podršku. Treba im pomoći, makar ne gajim iluzije da možemo nešto napraviti u ovim kvalifikacijama. Dobro je za sticanje potrebnog iskustva. Ova generacija ima nešto što moja nije imala, a to je šansu da zajedno igra, dva, tri ciklusa,” kaže Sergej Barbarez.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *