Baščaršijske noći 2010 predstavile više od 1300 umjetnika

Baščaršijske noći 2010
Baščaršijske noći 2010
Baščaršijske noći su i ovaj juli učinile posebnim, donoseći lijepu atmosferu u grad na Miljacki.

Tokom mjesec dana vrelog jula u okviru festivala Baščaršijske noći 2010 je održano 40 različitih programa iz svih oblasti kulture i umjetnosti, i to za sve generacije.

U programima je učestvovalo više od 1300 umjetnika, među kojima je veliki broj iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine te više od 300 stranih umjetnika i članova raznih ansambala iz više od 10 zemalja Evrope, SAD, Australije i Južne Koreje.

“I pored sveprisutne finansijske krize Festival je uspio zadržati kvalitet i publici ponuditi zanimljiv i raznovrstan program i priliku da sve programe prati besplatno. Zahvaljujući kvalitetu, kao i činjenici da je većina programa izvedena na otvorenim prostorima, svi programi su bili jako dobro posjećeni, pa se procjenjuje da je ukupan broj posjetilaca na Baščaršijskim noćima 2010 bio više od 100'000.”, kažu organizatori.

Programi Festivala su održavani na desetak lokacija, većinom u starom dijelu grada. Događaji su osim na Centralnoj pozornici – Vijećnica održavani i u Kuršumli medresi, Kolobara hanu, Svrzinoj kući, Bošnjačkom institutu, Domu policije, zatim na platou ispred Katedrale, u Muzeju Jevreja, galeriji Novi hram, Brusa-bezistanu, At-mejdanu, galeriji Mak, na Muzičkoj akademiji Sarajevo, u Art kući sevdaha, Međunarodnom studentskom centru Grbavica, Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, ali i na trgovima i ulicama grada Sarajeva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *