Baščaršijske noći 2011 zadovoljile organizatore

Povodom okončanja još jednog sarajevskog ljetnog festivala “Baščaršijske noći” koji se održava tokom mjeseca jula svake godine, organizator je priredio rezime ovogodišnjih dešavanja i utisaka.

“Izuzetno smo zadovoljni odzivom publike na festivalske programe ispunjene do posljednjeg mjesta, a realizacija svih događaja bila je veoma uspješna. Održali smo 38 programa s nizom različitih sadržaja – klasične, rok i pop muzike, sevdalinke, književnih večeri i druženja, te likovnih izložbi i predstava. Na Festivalu je učestvovalo više od 1.200 izvođača iz BiH te 20-ak zemalja Evrope, SAD-a i Afrike. Vrijeme nas je dobro poslužilo, a samo je jedan događaj odgođen zbog kiše.“, saopštio je Goran Rašić, ispred JU “Sarajevo Arts”, organizatora Festivala “Baščaršijske noći”.

Naomi Druškić

Od brojnih je sadržaja posebno izdvojio nastupe mlade umjetnice Naomi Druškić, grupa Maximum Power i TBF, Massima Savića, Harisa Džinovića, interpretatorke sefardske muzike Flory Jagode, te Burhana Šabana. Svakom od pomenutih koncerata prisustvovalo je više hiljada posjetilaca.

Održano je i nekoliko tradicionalnih programskih cjelina, kao što su XIV Međunarodni festival folklora, na kojem su nastupili ansambli iz Albanije, Rusije, Turske, Poljske, Grčke, Egipta i BiH, smotra horova i vokalnih grupa iz Hrvatske, Srbije i BiH, te dječiji program Pokretnog pozorišta pod nazivom “Zagrli ljubav”.

Dževad Šabanagić

Predsjednik Organizacionog odbora Festivala Dževad Šabanagić smatra da je 16. festivalsko izdanje pokazalo da se bez ovog kulturnog događaja više ne može, te da je postao prepoznatljiv za Sarajevo.

“Po broju posjetilaca ovogodišnji je Festival nadmašio prošlogodišnje izdanje. Možemo reći da su “Baščaršijske noći” uspjele, program je bio dobro koncipiran, a izvedbe veoma kvalitetne”, ocijenio je Šabanagić podcrtavajući i osebujnu raznovrsnost ovogodišnjeg festivalskog programa, koji je bio prilagođen za sve uzraste i ukuse.

Sadržaje 16. ljetnog festivala kulture “Baščaršijske noći”, koji su realizirani na desetak lokacija u gradu, pratilo je oko osamdeset hiljada posjetilaca.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *