Batko negirao krivicu i za dodatne tačke optužnice

Vlahović je optužen za ubistva, silovanja, fizička i psihička zlostavljanja civila tokom 1992. i 1993. godine

Veselin Vlahović Batko

Veselin Vlahović zvani Batko negirao je krivicu u vezi sa 14 tačaka dodatne optužnice kojom ga Tužilaštvo BiH tereti za zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u sarajevskim naseljima Grbavica, Kovačići i Vraca.

“Časni Sude, nisam kriv”, rekao je Vlahović nakon što je potvrdio da je razumio novu optužnicu, te da nema potrebe da mu se čita u sudnici.

Tužilaštvo BiH je 25. maja ove godine podiglo dodatnu optužnicu protiv Vlahovića kojom mu se u 14 tačaka stavljaju na teret ubistva ili odvođenja u nepoznatom pravcu i prisilni nestanci 14 osoba, kao i silovanja, mučenja, premlaćivanja i zlostavljanja civila.

Tužilaštvo BiH tereti Vlahovića i za namjerna ranjavanja iz vatrenog oružja, paljenje odjeće i dijelova tijela žrtava, kao i za druga nečovječna djela.

Protiv Vlahovića, nekadašnjeg pripadnika paravojnih formacija, Tužilaštvo BiH je 24. februara ove godine podiglo prvu optužnicu zbog zločina počinjenih nad civilima u sarajevskim naseljima Grbavica, Kovačići i Vraca.

Prema prvoj optužnici, Vlahović je optužen za ubistva, silovanja, fizička i psihička zlostavljanja civila tokom 1992. i 1993. godine. Vlahović je isporučen pravosudnim organima BiH u martu 2010. godine, nakon što je uhapšen u Španiji.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.