Bazen u Hrasnom ove godine

Hrasno, SarajevoIzgradnja 25-metarskog bazena zatvorenog tipa u naselju Hrasno počeće ove godine, naveli su iz opštine Novo Sarajevo.

Idejni projekat za bazen na lokaciji između poslovno-trgovačkog centra “Robot” i Centra za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Vladimir Nazor” je završen, a firma “WINDOW arch.design” iz Sarajeva odabrana je za izradu glavnog projekta.

“Objekat će sadržavati bazen za djecu, kabine za presvlačenje, muške i ženske sanitarije, poseban dio za invalide, odjel za tuševe, hol, recepciju, svlačionice, a svi roditelji moći će nadgledati svoju djecu iz prostora iza stakla koji će biti priložen kafeteriji”, kazala je Senada Brkan, projektant iz firme “WINDOW arch.design”.

Dimenzije kompletnog objekta biće 25,60 sa 38,42 metra, a veličina samog bazena biće 12,5 sa 25 metara.

“Mi smo projekat završili. Sada je slijedi proces biranja izvođača radova”, kazala je Brkanova.

Ovaj bazen će, između ostalog, služiti učenicima od prvog do šestog razreda učenika osnovnih škola iz Novog Sarajeva, kojima će, kao obavezan dio tjelesnog vaspitanja, biti i škola plivanja. Bazen će biti namijenjen i djeci sa posebnim potrebama. Plivanje u bazenima će im biti omogućeno pomoću posebne platforme koja će se moći dizati i gdje će nivo vode biti do 60 cm.

Opština Novo Sarajevo obezbijedila je milion KM za izgradnju ovog bazena.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *