Bazeni zatvoreni za kupače

Kanalizaciona mreža i fekalni sifon od Bentbaše do Podcarine u opšini Stari grad, nisu rekonstruisani do početka ljeta, kako je bilo planirano.

Bazeni na Bembaši, Sarajevo
Bazeni na Bembaši, Sarajevo
Projekat još nije završen zbog finansijskih problema tako da ne može biti ni otvorena sezona na bazenima “Bentbaša”.

“Zbog sigurnosti čistoše vode i kupača, bazeni još nisu počeli s radom. Čekamo novac pa da pokušamo fekalnu mrežu voditi drugom dionicom, ne onom koja je u blizini bazena”, rekao je Tarik Poturoviš, pomošnik načelnika za investicije u opšini Stari grad.

On podsješa kako je još u maju 2008. godine potpisan ugovor o izvođenju radova koji podrazumijevaju rekonstrukciju kanalizacione mreže na lokalitetu Bentbaša – Podcarina.

“U ugovorenom roku završena je rekonstrukcija kanalizacione mreže. U sklopu ugovora predviđena je rekonstrukcija fekalnog sifona. Međutim, iz tehničkih razloga i imovinskopravnih problema ovaj zadatak nije završen. Da bi problem bio trajno riješen, Služba za komunalne poslove i investicije uradila je glavni projekat odvodnje otpadnih voda i fekalija od Podcarine. Trasa novoprojektovane kanalizacione mreže išla bi lijevom stranom rijeke Miljacke i prolazila bi ispod postoješeg novog mosta. Za realizaciju ovog dijela projekta potrebno je da Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obezbijedi još 132.000 KM”, objasnio je Poturoviš.

Do sada, kaže Poturoviš, nisu dobili nikakav odgovor iz Vlade KS, mada je bilo predviđeno da nastavak radova krene početkom građevinske sezone 2009. godine, što je trebalo da bude veš u aprilu.

“Čim Vlada KS odobri sredstva, mi šemo u roku od mjesec i po projekat završiti”, rekao je Poturoviš, dodavši kako je ukupna vrijednost ovog projekta bila 500.000 KM.

piše: Mirsada Lingo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

2 Odgovori na “Bazeni zatvoreni za kupače”

  1. stvarno nema smisla prosle godine niste radili ja mozda govorim za sve koji zive u blizini bembase mi nemozemo ici na ilidzu na olimpijski preskupo je a i daleko!ja bi vas molila da nam otvorite bazen jer nigdje nije ljepse kao sto je na bembasu…..

  2. Želimo ovo ljeto na bazene na Bentbašu.Lokacija je odlična,cjene povoljne,a usluga za 10.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *