Beograd: Marš Solidarno protiv fašizma!

U Beogradu će 9. novembra 2009. godine od 14 sati održati marš “Solidarno protiv fašizma!”.

Okupljanje svih Beograđana i onih koji se zateknu u Beogradu, a smatraju fašizam jednim od najvećih zala koje je ljudska vrsta proizvela za svog postojanja je 9. novembra od 14 sati na Trgu generalnog štrajka (Trg Nikole Pašića). Marš završava na Platou solidarnosti (Akademski plato), gdje nakon obraćanja javnih ličnosti, u 15:30 sati nastupa novosadski hip-hop bend “Muha Blackstazy” (video na kraju teksta).

Organizatori marša poručuju:

Antifašistička akcijaDanas, kada smo svi/e zabrinuti/e zbog jačanja fašizma u našem društvu i njegovog sve brutalnijeg ispoljavanja, dužni/e smo da mu se odlučno i jedinstveno suprotstavimo. Ne smemo da ćutimo pred nasiljem na našim ulicama koje je motivisano fašističkom ideologijom i koje sprovode pripadnici fašističkih, klerofašističkih i neonacističkih organizacija, ali ni pred sramnom revizionističkom politikom koju sprovodi vladajući režim.

Jedini način da fašizmu stanemo na put jeste da to učinimo odlučno, zajedno i borbeno! Najvećem neprijatelju slobode se moramo odupreti u svakoj prilici – u školi, na radnom mestu, u državnim institucijama, na ulici… Ne smemo se oslanjati na to da će država rešiti problem fašizma, moramo mu se suprotstaviti kao društvo. Jedini na koje možemo da računamo jesmo mi sami/e. Protiv fašizma i nasilja nastupaćemo solidarno i masovno – na taj način pokazaćemo fašistima da njihove nazadne ideje u našem društvu nisu dobrodošle.

Solidarno protiv fašizma!

Ruta Marš “Solidarno protiv fašizma!”
Trg generalnog štajka (Trg Nikole Pašića) – Bulevar antifašizma (Terazije) – Izbeglička ulica (Kolarčeva) – Trg ženskog oslobođenja (Trg republike) – Kvirska ulica (Vasina) – Romski trg (Studentski trg) – Plato solidarnosti (Akademski plato)

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *