Besane noći stanara na Čengić vili

Čengić vila, SarajevoGrađani nebodera Bulevara Meše Selimovića 31 i 33 na Čengić Vili već duži period pokušavaju zaustaviti teror koji se nad njima vrši iz kafića i ugostiteljskih objekata u ovom dijelu Novog Sarajeva.

Počevši od uzurpacije javne površine, vozila koja blokiraju ulaz, te cjelovečernje galame i muzike od kojih često ne mogu oka sklopiti. Posebno se to odnosi na novootvoreni kafić X-Tend, čiji je vlasnik, kazali su nam građani ispred nebodera broj 31, bespravno uzurpirao javnu površinu postavljajući stolove za mali nogomet, fliper…

“Posjedujem skicu prostora koji pokazuje koliko je vlasniku odobreno prostora, a od čega je dobrano odstupio. Pored toga, stanari, prolazeći šetnicom, moraju slušati psovke vozača, koji se u tom dijelu naselja nastoje parkirati, najčešće to urade ispred samog ulaza u zgradu što nama otežava pristup. Za sve to optužujem općinsku vlast, koja ništa ne čini da ovome stane ukraj”, ističe Neda Pozderac, predstavnica stanara nebodera broj 31.

Zajedno sa građanima iz zgrade 33 uputili su dopis Policijskoj upravi Novo Sarajevo, ali i načelniku Nedžadu Koldži, u kojem traže zaštitu od svega što proživljavaju. Tokom posjete ovom dijelu Čengić-Vile, pojedini građani su nam rekli da gosti čak vrše i nuždu oko zgrade, te da je nakon pismenih zahtjeva stambenog upravitelja situacija svaki put gora i na rubu incidenta.

“Zvala sam policiju više puta. Dođu i ništa ne urade, kao ni nadležni iz Općine”, naglašava Pozderac.

Problem, saznajemo, ne predstavlja samo ovaj nego i nekoliko drugih kafića, koji se protežu sve do apoteke. Na pješačkoj zoni je, naime, uvijek parkirano nekoliko automobila, a građani traže da se to onemogući zatvaranjem prolaza kod objekta Villa-park. Ističu da će, ukoliko se hitno ne preduzmu odgovarajuće mjere, obavijestiti EUPM i druge relevantne institucije. U suprotnom će pozvati stanare da se organizuju i sami zaštite što bi moglo imati nesagledive posljedice.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Besane noći stanara na Čengić vili”

  1. kao stanovnik shoppinga ja bih se zahvalo nacelniku Koldzi i policiji Novo Sarajevo te Opstini Novo Sarajevo sto nam je pod prozore smjestila 10 kafica, sto je na mjestu gdje je bilo jedva parkinga za stanare dozvolila da se otvori club incognito koji prima 2500 (!!!!) ljudi – provjerite na njihovoj web stranici, sto imamo cacao i akvarijus koji svojim bastama samo sto nisu usli u nase stanove, koji su postavili razglase u svoje baste tako da ne moramo imati radio i tv – cijeli dan imamo njihovu muziku, sto incognito pusta muziku sa svoje terase do sitnih sati, sto vise nemamo ni parkinga ni mira niti smijemo djecu pustiti da izadju pred zgradu od straha da ih kakav siledzija ne zgazi svojim bijesnim autom.

    Hvala ti opstino i svima vama koji doprinosite da imamo zivote podredjene volji vlasnika kafica u okolini. Sto su nase parkove pojele njihove baste, sto su uzurpirali nase zgrade, sto neamo vise gdje parkirati, sto nemamo vise mira po cijeli dan od njihove muzike, sto vise nemamo sigurnosti od straha hocel nas kakav siledzija razbiti kad idemo kuci pa ne mozemo proci kroz guzvu kafica… Mi smo njihovi taoci jer zivimo kako oni hoce a opstini novo sarajevo velika hvala sto ste to sve omogucili.

    Ovo je prije 4 godine bilo divno porodicno naselje, danas je P A K A O.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *