Besplatna škola gimnastike za osnovce

male gimnastičarkeDječaci i djevojčice – učenici osnovnih škola sa područja opštine Centar, nakon pauze koja je trajala tokom zimskog raspusta, od 15. februara 2010. godine ponovo pohađaju besplatne časove gimnastike u sarajevskom FIS-u.

Nastavak je to projekta ”Škola gimnastike” koju, za osnovce uzrasta od prvog do četvrtog razreda, organizira Općina Centar u saradnji sa JU Centar za sport i rekreaciju. Drugi dio besplatne ”Škole gimnastike” će trajati do 31. maja 2010. godine. Osnovci koji su zainteresirani da pohađaju časove gimnastike u FIS-u, mogu se prijaviti putem svojih škola, ili neposredno u Centar za sport i rekreaciju, putem telefona 268-760. Termini za vježbanje su utorkom i petkom, od 9 do 10 i od 14 do15 sati.

Prvi dio projekta je realiziran od oktobra do kraja decembra 2009. godine, kada je održano ukupno 54 sata nastave. Školu gimnastike je pohađalo 55 dječaka i djevojčica. Nastavnici tjelesnog odgoja su sa djecom obrađivali gimnastičke elemente, višeboj, te organizirali igre i takmičenja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *