Besplatna škola tenisa

teniske lopticeDo početka nove školske godine ostalo je još svega mjesec dana.

Kako bi što kvalitetnije iskoristili vrijeme ljetnog raspusta, Općina Centar je za svoje osnovce organizirala besplatnu školu tenisa za čiju je realizaciju iz budžeta izdvojila 6.000 KM.

Ljetna škola tenisa predviđena je za djevojčice i dječake uzrasta od prvog do osmog razreda. Tako je oko 80 djece iz osnovnih škola sa područja centralne gradske općine ovog ljeta imalo priliku savladati osnovne tehnike “bijelog sporta”.

Podijeljeni u pet grupa, pod stručnim vodstvom iskusnih trenera iz Teniskog kluba “Bosna” i JU “Centar za sport i rekreaciju”, polaznici treniraju tri puta sedmično po sat vremena na teniskim terenima u ulici Patriotske lige b.b.
Ajla i Amila Kurtagić iz OŠ “Safvet-beg Bašagić” treniraju tenis nekoliko godina, i ljetna škola im dobro dođe da unaprijede stečene vještine. Sa njima u grupi je i Edin Uzunović koji je ove godine završio OŠ “Nafija Sarajlić”.

Djeca se druže, dan provedu baveći se sportskim aktivnostima, a visoke temperature im ne smetaju.
Po riječima trenera Adisa Mušanovića, koordinatora za sport u CSR, za dva mjeseca koliko škola traje, polaznici mogu savladati osnovne tehnike, što im je dovoljno za aktivno igranje. Grupe čiji je termin u ranim jutarnjim časovima su više posjećene, zbog velike vrućine koja ovih dana vlada u gradu. Trener kaže da su djeca jako zainteresirana za ovaj sport, te da im nije teško doći rano ujutro na trening.

Ljetna škola tenisa je počela sa radom 22. juna 2009. godine, a završava se 20. augusta kada će na teniskom terenu biti održana prigodna svečanost.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *