Besplatno zimovanje i škola skijanja za osnovce – Igman 2017

Općina Stari Grad ove zime organizuje besplatno zimovanje i školu skijanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola iz Starog Grada.

Škola skijanja na Igmanu

U projektu IGMAN 2017 učestvovaće djeca iz socijalno ugroženih porodica, a planirano je da ove zime nauči skijati oko stotinu djece kojima roditelji ne mogu priuštiti opremu i instruktore skijanja. U projekat su uključene su sve osnovne škole sa područja Starog Grada. Cilj projekta je naučiti da skijaju djecu kojoj to njihovi roditelji ne mogu priuštiti, a pored škole skijanja Općina će preuzeti na sebe i finansiranje boravka djece na planini kao i iznajmljivanje opreme.

Svim učesnicima je osiguran petodnevni boravak na planini sa punim pansionom, zatim oprema, instruktori, priprema staze i korištenje ski-lifta, te ljekarski nadzor i osiguranje. Kako je prethodnih godina bilo problema u održavanju škole zbog nedostatka snijega, ove godine će u slučaju nedostatka snijega djeci biti organizovani programi sa animatorima, a kako bi iskoristili priliku da osjete čari zimovanja na planini.

Besplatno zimovanje i škola skijanja IGMAN 2017 za socijalno ugroženu kategoriju učenika četvrtih razreda, ove godine će se održati u tri smjene: – prva smjena od 09. do 13. janura 2017. godine, – druga smjena od 16. do 20. janura 2017. godine, – treća smjena od 23. – 27. janura 2017. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.