BH dani aktivizma mladih

aktivizamU Domu mladih Skenderija je u ponedjeljak, 26. aprila 2010. godine, po treći put održana manifestacija “BH dani aktivizma mladih”.

Tradicionalni centralni skup organizovali su Omladinska informativna agencija i Inicijativa za aktivizam mladih uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Satajevo, Grada Sarajeva, Doma mladih Skenderija, Delegacije Evropske komisije u BiH i američke organizacije “National Endowement for democracy”.

U okviru programa prezentirana su 24 najbolja mini projekta mladih, odabrana između 116 prijavljenih projekata iz 96 škola i 57 općina, od kojih je pet najboljih dobilo nagradu u vrijednosti od 500 KM. Radi se o projektnim idejama koje sami učenici žele realizirati u svojim lokalnim zajednicama.

Program manifestacije pored finalnog izbora najboljih projekata iz Bosne i Hercegovine, obuhvatio je i kratku radionicu “Mitovi o aktivizmu”, sajam servisa programa za mlade te debatu “Sarajevo vs. Zagreb: kako spriječiti huliganstvo na sportskim terenima?”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *