BH umjetnici na izložbi murala u Barceloni

BH umjetnici na izložbi murala u BarceloniBosanskohercegovački umjetnici Sandin Međedović i Miran Lazić, kao jedini predstavnici iz Bosne i Hercegovine i jugoistočne Evrope, će učestvovat na kolektivnoj izložbi murala u Barceloni koju organizuje Fondacija Joan Miró.

Ova dva umjetnika će od 7. do 19. februara 2010. godine, na zidovima galerije oslikavati mural pod radnim nazivom “Segments”.

Izrada murala na području BiH pobrala je simpatije poštovaoca ove umjetnosti diljem svijeta, kada je u Sarajevu naslikan najveći mural na Balkanu, dug 45 metara, kao i održavanje internacionalnog graffiti festivala “Balcan Express”.

“Velika je čast da, zajedno s kolegom Miranom, predstavljam BiH na ovako impozantnom projektu. Nakon što su na Internetu pronašli naše radove, predstavnici Fondacije su izrazili želju da naš stil rada bude dio predstojeće izložbe. Dobili smo zadatak da osmislimo, a kasnije i oslikamo dio murala koji se odnosi na Street Art Collection”, pojasnio je Sandin Međedović.

Od 19. februara do 6. juna posjetitelji izložbe u Barceloni moći će uživati u autorstvu 10 timova umjetnika iz cijelog svijeta među kojima su i predstavnici Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *