BHFF u New Yorku po sedmi put

BHFF

U toku su pripreme za sedmi godišnji Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF), koji će biti održan u New Yorku u Tribeca Cinemas 14. i 15. maja 2010. godine.

Pokrenut je i zvanični konkurs za prijavu filmova, koji će biti otvoren do 15. marta 2010. godine, a na konkurs se mogu prijaviti igrani, kratki filmovi. Dokumentarni, kratki dokumentarni i animirani filmovi bosanskohercegovačkih reditelja, bosanskohercegovačke produkcije ili filmova čija tema je Bosna i Hercegovina.

BHFF osnovan je 2003. godine. Ovaj jedinstveni kulturni događaj koji je organizovan od dviju neprofitnih organizacija u Njujorku, Radio Glas Bosne i Hercegovine i Akademija Bosne i Hercegovine, predstavlja nove talente moderne evropske kinematografije, ujedno pružajući jedinstvenu priliku američkoj publici da upozna film i kulturu Bosne i Hercegovine.

Festival ima za cilj predstavljanje bh. kinematografije na području Sjedinjenih Američkih Država te upoznavanje šire javnosti o novim djelima istaknutih, ali i mladih bh. reditelja ili filmova čija je tema Bosna i Hercegovina.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *