Billy Andol na Akademiji

Promocija albuma “Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju”

Billy Andol na ASU
Billy Andol na ASU
Radnja albuma je smještena na veliki drveni jedrenjak u vrijeme velikih otkrića kada su religija i filozofija bile u konstantnom sukobu i kada je pridružiti se sumnjivoj posadi nekog jedrenjaka i zaploviti u potpunu neizvjesnost izgledalo kao potpuno lud, ali nadasve uzbudljiv čin.

Na ovom albumu govorimo o putovanju i potrebi da se otvorimo prema svijetu i borimo sa vlastitim predrasudama, posvetimo dijalogu i suočimo sa vlastitim strahovima.“, kažu članovi benda Billy Andol.

Bend počinje ostvarivanje svoje ambicije da Billy Andol postane projekat otvoren ne samo prema muzici već i prema drugim stvaralačkim medijima, pa tako već afirmisani sarajevski “neformalni” likovni umjetnik Adi Habul postaje dio Billy Andola, i kroz medij vlastitog stvaranja pokušava da dočara putovanje u koje nas muzikom i tekstovima vode preostali članovi benda.

Adi je otvorio potpuno novu dimenziju našeg djelovanja, i sama činjenica da će koncertne promocije ovog albuma biti ujedno i izložbe Adijevih radova, početak je ostvarenja naše želje da postanemo kolektiv u okviru kojeg će funkcionisati najrazličitiji umjetnici iz svih domena. Adijeve ilustracije ćemo prezentirati čak i prije objavljivanja samog albuma, a tim potezom želimo da naglasimo važnost koju vidimo u ovoj umjetničkoj saradnji. Ovdje se ne radi o slikama koje su u funkciji opremanja nekog proizvoda, nego o vrlo vrijednoj i ravnopravnoj umjetničkoj saradnji.“, kažu iz Billy Andola.

Termin: 12. maj 2012 @ 20:00h
Mjesto: ASU Sarajevo
Ulaz: 5 KM

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *