Bio je lijep i sunčan dan, drugo izdanje

2. maj 1992: Granatiranje centra SarajevaU sarajevskom Muzeju književnosti i umjestnosti BiH danas će biti održana promocija dopunjenog izdanja knjige 2. maj 1992. – Bio je lijep i sunčan dan, u organizaciji Međunarodnog tetarskog festivala MESS i Udruženja građana Videoarhiv, kao dio istoimenog projekta u okviru Modula Memorije.

Na promociji će biti predstavljeno više od deset novih priča, građana i građanki Sarajeva. Promotor knjige bit će izvršni producent Festivala MESS i urednik knjige Nihad Kreševljaković.

“Knjiga je nastala da bi sačuvala sjećanje na jedan od najznačajnijih datuma u periodu opsade grada Sarajeva, rekao je on. Istakao je da su iz čitavog perioda opsade Sarajeva samo 6. april i 2. maj ostali u pamćenju svih građana Sarajeva. Naša želja je bila da kroz seriju ličnih priča približimo značaj tog datuma koji je ujedno i jedan od najznačajnijih datuma u cjelokupnoj historiji grada Sarajeva”, kazao je Kreševljaković.

U prvom izdanju, koje je promovirano 2008. godine, svoje priče napisali su građani i građanke Sarajeva, među kojima i Safet Isović, Mirza Idrizović, Milomir Kovačević-Strašni, Muhamed Gafić, Senad Hadžifejzović, Jovan Divjak, Nebojša Šerić-Šoba, Snježana Mulić, Senka Kurt, Hamza Bakšić i mnogi drugi.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *