Bjelašnica ima izvrsne uslove za svjetske utrke

Bjelašnica ima izvrsne uvjete za svjetske utrkeGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Nenadom Markovićem primio je danas Bernharda Russija, člana Međunarodnog olimpijskog komiteta i bivšeg šampiona u alspkom skijanju.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Skijaškog saveza BiH Ramiz Mehmedagić i direktor ZOI 84 OSC Nedžad Ajnadžić.

Bernhard Russi izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Sarajevu nakon 25.g. od održavanja sarajevske Olimpijade za vrijeme koje je bio inspektor skijaških staza.

“Danas sam sa predstavnicima ZOI 84. i Skijaškog saveza BiH obišao Bjelašnicu. Ova planina ima izvrsne uvjete za organizaciju skijaških utrka u tehničkim disciplinama (slalomu i veleslalomu) i eventualno fis utrke u spustu i ženskog spusta. Također se nadam da će Skijaški savez BiH nastaviti da radi na proširivanju baze mladih skijaša” – reako je Russi i dodao da je velika privilegija za građane Sarajeva da imaju skijaške centre u samoj blizini grada.

Ramiz Mehmedagić, predsjednik Skijaškog saveza BiH istakao je da naša zemlja ima već sedam kandidata – sportaša za ZOI u Vankuveru. Direktor ZOI 84. Ajnadžić zahvalio se Gradu Sarajevu na dosadašnjoj podršci te najavio održavanje ponovo manifestacije “Skijaške legende” u februaru iduće godine.

“Grad Sarajevo apsolutno stoji i stajat će iza takvih sportskih manifestacija – istakao je gradonačelnik Behmen, pozdravivši dosadašnji dopinos ali i dodao da treba dosta napora kako bi se Sarajevu vratio imidž koji je imao u vrijeme i poslije Olimpijade.

Na današnjem prijemu Grad Sarajevo je podržao i kandidaturu Skijaškog saveza BiH za dobivanje organizacije Evropskog kupa u snowboardu 2010.g., Balkanskog kupa u biatlonu 2010.g. i Balkanskog kupa u ski trčanju, alpskom skijanju i snowboardu 2011.g.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *