BKC: Promjena

Saradnjom Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja ‘Scena’ došlo je do realizacije prvog bosanskohercegovačkog hip-hop mjuzikla, koji će svoju premijeru doživjeti 19. aprila 2014. godine.

Promjena (SARTR)
Promjena (SARTR)

Mjuzikl ne govori o Balkancima koji žele postati crnci. Svi oni koji očekuju da će vidjeti neke gangove i replike svakojakih repera koji propagiraju novi stil života kroz parolu ‘živi brzo i umri mlad’ ostaće razočarani. Priča je fokusirana na Balkance kojima je dosta svega.

Promjena (SARTR)
Promjena (SARTR)

Dario je budući student filozofije. Cijeli svoj život proveo je u malom gradu sa svojim roditeljima gdje je živio miran i povučen život.

Promjena (SARTR)
Promjena (SARTR)

Nakon srednje škole Dario odlazi u veliki grad na studije. To je njegovo prvo odvajanje od porodice kao i prvi korak prema osamostavljivanju.

Promjena (SARTR)
Promjena (SARTR)

Osamostaljivanje neće biti ni približno onakvo kakvim ga je Dario zamišljao.

Promjena (SARTR)
Promjena (SARTR)

Igrom slučaja upada u loše društvo. Igrom slučaja se zaljubljuje u djevojku iz višeg sloja društva. Igrom slučaja doživljava promjenu koja je njemu i društvu u kojem živi preko potrebna.

Promjena (SARTR)
Promjena (SARTR)

Ovo je hip-hop mjuzikl jer su svi segmenti hip-hop kulture koja je napravila ogroman globalni uticaj bliži teatru nego i jedna druga kultura. Možda i zbog činjenice da su korijeni hip-hopa kao i pozorišta u ritualima, tako da je jedno organsko jedinstvo u kojem je hip-hop mjuzikl najkompletnije izražajno sredstvo.

Promjena, hip-hop mjuzikl

Režija i scenario: Admir Crvčanin
Muzika: Adnan Hodžić, Amar (Kapo) Berbić
Tekstovi: Admir Čular Gaggo (Strava škola).
Vizuleni identitet: Admir Šljivnjak
Koreograf: Željko Božić

Glumci: Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković, Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo, Davor Sabo

Plesači: Ada Kogovšek, Andreja Vakselj, Anisa Kete, Matej Bedić, Miljan Nojić, Nan Jordan, Dženita Hasečić, Tarik Osmančević, Benjamin Zametica, Faris Dizdarević, Osman Kupus, Ademir Erduz, Benjamin Branković

Beatbox: Adnan Pacoli
Gitara: Timur Abaspahić
Harmonika: Almir Spahić

Termin:
24. oktobar 2014 @ 20:00h
Mjesto: Bosanski Kulturni Centar Sarajevo

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *