Bosanskohercegovački Bal 2010

Bosanskohercegovački Bal u BečuBliži se vrijeme večeri kada će se bosanskohercegovačka zastava po treći put vijoriti u veličanstvenoj glazbenoj austrijskoj prijestonici.

Do sada vrlo uspješno organizovana manifestacija “Bosanskohercegovački Bal” ove će godine biti održana 27. marta, a mjesto održavanja je poznata bivša rezidencija habsburških careva, dvorac Schönbrunn u Beču, koji će ove godine za sve prisutne zasjati u svojoj poznatoj raskoši i otmjenosti.

Bosanskohercegovački Bal je kulturno-zabavna manifestacija humanitarnog karaktera koji se održava s ciljem promocije Bosne i Hercegovine u svijetu. Zahvaljujući svom jedinstvenom karakteru, projekat od samog početka prate brojni mediji.

Organizatori i ove godine žele dobrodošlicu svim narodima i narodnostima pozivajući na jednu čarobnu večer u baroknom stilu, koja će kao i prethodnih godina, uz raznovrstan program okupiti mnoge poznate, uticajne ličnosti i prijatelje Bosne i Hercegovine, iz svijeta diplomatije, privrede, sporta, politike, kulture, medija.

“Zvaničnici naše države su prošlih godina bili prisutni ovom jedinstvenom događaju, a ove godine ništa manje ne očekujemo.”, kažu organizatori koji najavljuju jednu spektakularnu proljetnu večer gdje će se okupiti više od 500 gostiju i zvanica iz cijelog svijeta.

Bosanskohercegovački Bal u BečuBal tradicionalno obilježava poklanjanje donacija koje se prosljeđuju u dobrotvorne svrhe u Bosni i Hercegovini. (Prošle godine je humanitarna akcija bila usmjerena za djevojlicu iz Sarajeva Amelu Ploškić.) Samom kupovinom karte za bal, gosti učestvuju u ovom doniranju, s tim što i tokom večeri imaju mogućnost dati svoj doprinos.

Organizatori se nadaju da bi ove godine bal mogla posjetiti i Sanela Jenkins, Sarajka, koja već godinama svojim humanitarnim angažmanom pomaže ugroženim u BiH i svijetu.

Zvanični organizator bala je mlada ekipa Foruma mladih za očuvanje tradicije i kulture BiH u Austriji.

“Prethodnih godina smo bili svjedoci uspješnog nastupa Harija Varešanovića i Mostar Sevdah Reuniona, zatim Kemala Montena, te dvorskog Schönbrunner Schloss orkestra, koji su kreirali nezaboravnu atmosferu u ovoj prekrasnoj palači, pa se i ove godine sa radoznalošću očekuju učesnici bala, koji će uskoro biti poznati.

Prodaja karata je već u toku, i svi zainteresovani mogu se detaljnije informisati putem stranice bihbal.com.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *