Bratimljenje Sarajeva i Lisabona

“Prvi put od Dejtonskog sporazuma Gradom Sarajevom upravljaju građanske političke opcije. Mi želimo inovativno djelovati i pokazati da je Sarajevo ono pravo Sarajevo, a za šta smo dobili apsolutnu podršku naših birača”.

Alija Behmen


Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Slobodanom Neškovićem i Nenadom Markovićem primio je danas ambasadora Portugala u BiH, Nj.E. Antonio Botelho de Sousa.

Tokom prijema razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji dviju prijateljskih zemalja, te o uspostavljanju snažnijih odnosa između Sarajeva i Lisabona. Čestitajući novoj gradskoj administraciji na izboru, ambasador Sousa iskazao je spremnost za intenziviranjem saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata, poput bratimljenja gradova, razmjene studenata i sl. Ambador je ujedno izrazio uvjerenje da će čelnici Grada Sarajeva imati priliku da posjete gradonačelnika Lisabona, kako bi dogovorili i druge oblike saradnje između bh. i portugalske prijestolnice.

Gradonačelnik Behmen se zahvalio ambasadoru na interesu za Sarajevo i BiH, te kazao: “Prvi put od Dejtonskog sporazuma Gradom Sarajevom upravljaju građanske političke opcije. Mi želimo inovativno djelovati i pokazati da je Sarajevo ono pravo Sarajevo, a za šta smo dobili apsolutnu podršku naših birača”.

Gradonačelnik je, također, ukazao na punu otvorenost Sarajeva za saradnju, te potvrdio da će “nova gradska administracija kandidirati projekte u cilju zbližavanja naših građana i gradova”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *