Briga o vodama

vodaCentar za okolišno održivi razvoj iz Sarajeva, u suradnji sa Općinom Centar je u 2009. godini realizirao edukativni projekt iz oblasti ekologije ”Učimo o okolišu i za okoliš”, namijenjen učenicima osnovnih škola sa područja centralne gradske općine.

Nakon što su u prethodnoj godini sa osnovcima obrađivali ekološke teme na časovima engleskog jezika, predstavnici COOR-a su u ovoj godini obradili temu iz zaštite okoliša vezanu za značaj brige o vodama, na časovima hemije.

U okviru projekta organizirane su posjete učenika osnovnih škola: ”Vladislav Skarić”, ”Silvije Strahimir Kranjčević”, ”Hasan Kikić”, ”Nafija Sarajlić”, ”Alija Nametak” i Katoličkog školskog centra, te njihovih nastavnika, Institutu za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

Tokom posjeta Institutu upriličena su predavanja ”Ogledajmo se u našim vodama” i ” Analiza vode”, u okviru kojih su djeci putem multimedijalne prezentacije predočene činjenice o ograničenosti količine vode na Zemlji i ukazano na izvore njenog zagađenja, kao i na neodgovorno ponašanje ljudi prema okolišu. Učenici su sa zanimanjem pratili predavanja, te iznijeli svoje viđenje problema zagađenja i načine zaštite vode.

Pored navedenog, u laboratoriju Instituta prisustvovali su praktičnoj nastavi – izvođenju analize vode, te i sami naučili testirati parametre njene kvalitete.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *