Britanski vojnici doniraju opremu sarajevskoj Pedijatriji

Britanski vojnici će u četvretak posjetiti Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje će donirati opremu za APLS (Advanced Paediatric Life Support).

Pedijatrijska klinika, u Sarajevu od 1947. godine

Britanski vojnici će u četvretak posjetiti Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje će donirati opremu za APLS (Advanced Paediatric Life Support), u sklopu programa koji se već deset godina organizuje na Pedijatrijskoj klinici Sarajevo, s ciljem edukacije ljekara i medicinskih sestara/tehničara iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona u zbrinjavanju životno ugrožene djece.

Vojnike će u Sarajevu će pratiti ekipa BBC-a, koja će izvješčtavati s ovog događaja i napraviti reportažu o sarajevskoj Pedijatrijskoj klinici, koja ovog mjeseca slavi 65. rođendan.

Voditelj škole u kojoj se obučavaju kadrovi koji pružaju pomoć ugroženoj djeci je dr. Ismeta Kalkan, koja je obuku prošla u Velikoj Britaniji. Instruktori Pedijatrijske klinike KCU Sarajevo koji obučavaju kandidate certificirani su u Velikoj Britaniji.

Do sada je, tokom deset. godina, obučeno 200 kandidata. Certifikat koji kandidati dobiju validan je u Evropskoj uniji i Australiji.

‘Donacija iz Velike Britanije predstavlja iznimno poštovanje višegodišnjem radu Pedijatrijske klinike Sarajevo. Posebno važnim smatramo da se sve ovo dešava u vrijeme kada Pedijatrijska klinika slavi veliki, biserni jubilej svoga veoma uspješnog rada.’, izjavila je šef Pedijatrijske klinike akademik prof. dr Senka Mesihović-Dinarević.

Škola se organizuje pod pokroviteljstvom Child Advocacy International i ALSG/RCPCH (Royal Collage of Paediatrics and Child Health) grupe iz Manchestera na čelu sa gospođom Jenny Antrobus.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *