Bruce Dickinson postao Počasni građanin Sarajeva

Bruce Dickinson je, tokom opsade Sarajeva tačnije 14. decembra 1994. godine, održao sjajan koncert u Bosanskom kulturnom centru

Bruce Dickinson: Scream For Me Sarajevo

Nakon što je Udruženje umjetnika Concept Media to predložilo, Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je jednoglasnu odluku da Bruce Dickinson, najpoznatiji kao pjevač engleske hevi-metal atrakcije Iron Maiden, bude proglašen za počasnog građanina Sarajeva. U obrazloženju Gradskog vijeća navedeno je da je Bruce Dickinson ‘strani državljanin koji je ostvario naročit doprinos razvoju i afirmaciji Sarajeva, te razvoju međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i humanosti’.

Treba podsjetiti da je Bruce Dickinson tokom opsade Sarajeva, tačnije 14. decembra 1994. godine održao sjajan koncert u Bosanskom kulturnom centru nakon što je sa članovima svog benda iz Splita kamionom humanitarne organizacije doputovao u opkoljeni grad. To je zaista bio koncert koji je ljudima vratio nadu i uvjerio ih da nisu sami, usred rata donoseći dašak mira u razoreni grad. Bruce Dickinson je sa svojim bendom Sarajlijama podario koncert u čije se održavanje i danas teško povjeruje. O ovom događaju je napravljen i dokumentarni film Scream for Me Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.