Bruketa&Žinić OM: Reklame i dizajn!

Bruketa&Žinić OM: Reklame i dizajn!Izložba “Bruketa&ŽinićOM: Reklame i dizajn” crpi inspiraciju iz okruženja u kojem se odvija, u doba svjetske ekonomske krize, tvrdeći na neki način kako su ideje i kreativnost jedini stvarni kapital neke zajednice. Izložba je podijeljena na tri dijela: ideje, vizualizacije i cjeloviti projekti, te nastoji ilustrirati proces nastanka mnogobrojnih međunarodno nagrađivanih dizajnerskih i komunikacijskih rješenja proizašlih iz ove agencije.

Otvorenje izložbe je u petak 19. februara 2010 u 20:30 sati, a otvaranje će svojim nastupom uveličati i Dvadesetorica.

Vrijeme: 19. februar 2010 @ 20:30h
Mjesto: Dom Oružanih snaga, Sarajevo

Ideje – jedini stvarni kapital

Bruketa&ŽinićOM već godinama privlači pažnju publike i svjetske stručne javnosti, a vjerovatno je najnagrađivanija kreativna agencija u regiji s preko 300 međunarodnih nagrada kao što su Art Directors Club New York, London International Awards, Cresta New York, Clio New York, Red Dot (Njemačka), Epica (Francuska), New York Festivals, Nagoya Design DO! i slične.

Američki časopis I.D. proglasio je agenciju najboljom u kategoriji Graphics u 2004. godini, a časopis How nagradio ih je priznanjem Best of Show u 2006. godini. Projekti agencije objavljivani su u velikom broju on-line i štampanih stručnih publikacija (Communication Arts, Dezeen, I.D., How, Novum, Print Magazine…), udžbenicima (Design Evolution: Theory into practice, Anatomy of design Mirka Ilića, Step in Design…) te pregledima najbolje svjetske dizajnerske prakse kao što je Atlas of Graphic Designers. Dezeen.com, trenutno jedan od najuticajnijih web portala o dizajnu i arhitekturi objavio je agencijski projekt Ispeci pa reci.

Upravo je taj članak bio najkomentiraniji u 2008. godini izazvavši više interesa i od nove zgrade slavne Zahe Hadid. Osim među stručnom javnosti, interes za njihove projekte puno je širi pa se o njihovom radu pisalo na stotinama portala, blogova, ali i u tradicionalnim medijima poput New York Timesa.

Zbog brojnih nagrada i priznanja predstavnike agencije sve češće pozivaju u žirije velikih svjetskih natjecanja (D&AD London, Art Directors Club New York, Cresta NYC, NY festivals, Graphis, MIAF-Moskva…), a agencija je dala i prvog predsjednika žirija London International Awards koji je došao iz istočne Europe. Bruketa&ŽinićOM osnovali su 1995. Davor Bruketa i Nikola Žinić, a danas je to zajednica od 50-tak kreativaca, komunikacijskih stručnjaka i studenata s raznih strana svijeta.

Vrijeme: 19. februar 2010 @ 20:30h
Mjesto: Dom Oružanih snaga, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *