Budućnost galerije Duplex10m2 upravo počinje

Sarajevska umjetnička galerija ‘Duplex10m2’ ima novu adresu u centru Sarajeva.

Reopening Duplex10m2
Reopening Duplex10m2
U Ulici Obala Kulina bana 22, galerija je smještena u stanu od 100 kvadratnih metara, građenom u austrougarskom stilu, s pogledom na sarajevsku ljepoticu Miljacku.

Novi prostor posvećen je savremenoj umjetnosti i biće otvoren u nedjelju 8. jula 2012. godine u 17 sati.

Aktivnosti galerije ‘Duplex10m2’ započinju oranizacijom izložbenog prostora, ateljea, agencije za osmišljavanje i realizaciju projekata van galerije, show-roomom za kolekcionare kao i prostorom za rezidentne umjetnike, kustose i istraživače.

Naglasak će biti na učestvovanju na sajmovima savremene umjetnosti i drugim međunarodnim manifestacijama.

Otvorenje prostora ‘Duplex10m2’ prilika je predstavljanja retrospektive izložbi sažetih u knjigu ‘Duplex10m2 – Exhibitions inventory 2004-2011’, u kojoj je predstavljeno 170 projekata realizovanih od 2004. godine, kao i da se predstavi prva kolektivna izložba. Na izložbi će učestvovati Baptiste Debombourg, Adela Jušić, Ibro Hasanović, Christophe Herreros, Milomir Kovačević, Nina Knežević, Kosta Kulundžić, Camille Laurelli, Marianne Marić, Radenko Milak, Damir Nikšić, Renata Papišta, Damir Radović, Edo Vejselović i Nardina Zubanović.

Program za 2012./2013. je u pripremi, a zasigurno će uključit niz samostalnih izložbi umjetnika među kojima su: Šejla Kamerić, Adela Jušić, Radenko Milak, Baptiste Debombourg, Kosta Kulundžić i Marianne Marić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *