Bukovina i Hrastovina

Bukovina i HrastovinaBukovina i Hrastovina je projekat nastao iz potrebe da se karikira vrijeme i prostor u kojem živimo.

On je prevashodno izraz osjećaja i potrebe za kreativnom intervencijom u medijskom prostoru, a namjenjen je najširoj populaciji gradjana BiH. Zamišljen kao virtuelni interaktivni odraz života, on je prije svega preslika neugodne stvarnosti.

Bukovina i Hrastovina je multimedijalni projekat, sveobuhvatan u mjeri u kojoj to mogućnosti dozvoljavaju. Startuje i razvija se, dakle u prvoj fazi, u rasponu od Internet site-a, na kojem se prezentiraju karikirani likovi inspirisani bosanskohercegovačkom stvarnošću, do stripa u pdf formatu U drugoj fazi, naziv je on line igre, čiji takmičari ce imati priliku da se igraju tako što će biti Visoki Predstavnici u istoimenoj kući. Po uzoru na kuću Velikog Brata, stanari će u ovom slučaju biti domaći političari, a igrači imati priliku da im daju zadatke i izbacuju ih, odnosno, čine im sve ono što i sami od političara doživljavaju u realnom životu.

Projekat kulminira animiranim televizijskim serijalom, predvidjenim za emitovanje na programu jedne od domaćih televizijskih kuća, a što će označiti i kraj treće faze.

Autori planiraju, kroz realizaciju, evoluirati i u formi prezentacije.

Strip format posluži će za uvod u priču o virtuelnoj državi, čiji je jedini privedni resurs drvo i još ponešto. Razumljivo, stanovnici Bukovina i Hrastovina su Bukve i Hrastovi, tupi koliko i olovka kojom na izborima uvijek biraju iste korumpirane političare, produžavajući agoniju do besmisla u kojem neko uvijek ima puno, a ostali ponešto pa su svi zadovoljni zavisno o percepciji sebe u tom istom prostoru…

On line igra zamišljena je kao interaktivni model ponašanja pojedinca – igrača, prilagodjen formi. Rezultat bi trebao biti plebiscitarno mišljenje o onima koje smo u Kuću VP zatvorili. i sve to po principu “Učini im ono što I oni tebi čineâ”, igraj se on line sa njima, kako se oni u realnom životu igraju sa tobom.

Animirani tv serijal ili Faza 3, donosi kratku formu filma namijenjenog najširem gledateljstvu BiH. Zadatak mu je da brzo (blagovremeno) I britko reaguje na sve devijacije (gluposti) i apsurde stvarnosti. Preslika je realnog života i uvodi najširi spektar likova u priču. U rasponu od tipicnih predstavnika savremene kvazi kulture, sporta, politike, medija do svega s čim su gradjani BiH svakodnevno bombardovani i od čega su dodatno frustrirani!

>> bukovina-i-hrastovina.com

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *