Čajkovski u izvedbi Aleksandre Romanić

Aleksandra Romanić
Aleksandra Romanić
Nakon uspješnih koncerata povodom obilježavanja 100 godina od smrti Gustava Mahlera i nedavno održanog koncerta podrške za Japan, Sarajevska filharmonija nastavlja sa koncertima zahtjevnih izvedbi.

Na koncertu u subotu 2. aprila 2011. godine, gost solista je vrsna pijanistica, sarajevskoj publici već poznata, Aleksandra Romanić koja će uz orkestar Sarajevske filharmonija izvesti jedan od najpoznatijih koncerta za klavir i orkestar, Koncert no. 1 u b-molu P. I. Čajkovskog koji se ujedno smatra i jednim od najpopularnijih djela ovog velikog kompozitora.

Aleksandra Romanić je istaknuta umjetnica, dobitnica mnogih međunarodnih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu.

Na programu je i Simfonije no. 1 u C-Duru Georges Bizet-a, kompozitora čuvene Carmen. Ovu simfoniju je kompozitor komponovao sa samo sedamnaest godina i čini se da je Bizet potpuno zaboravio, jer otkrivena je tek mnogo godina kasnije u prašnjavim arhivama pariškog konzervatorija. Odmah nakon prvog izvođenja proglašena je remek djelom i postala je dio standardnog romantičnog repertoara.

Gost dirigent je maestro Nikolaj Žličar iz Slovenije, dirigent sa bogatim repertoarom i dobitnik brojnih muzičkih nagrada. Profesor je dirigovanja na Bruckner Univerzitetu u Linzu.

Vrijeme: 2. april 2011 @ 20:00h
Mjesto: Narodno pozorište, Sarajevo
Rezervacija i kupovina ulaznica: na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo od 9h do 12h / 16h do 19h ili na e-mail: reservation@saph.ba

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *