Čekajući pirate: Snimljena jubilarna Audicija

25 godina sarajevske Audicije (foto: dw)Jedna od najgledanijih predstava na prostorima bivše Jugoslavije “Audicija”, koja je na sceni Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo odigrana 20. decembra prošle godine povodom 25. godišnjice od njenog rođendana, snimljena je za potrebe Akademije.

“Za sada nema indicija o komercijalnoj upotrebi snimljenog materijala”, izjavio je Zijad Mehić, dekan ASU, ističući da će materijal biti arhiviran i korišten za potrebe Akademije, a da za njegovu buduću širu upotrebu treba postići dogovor svih 11 izvođača Audicije.

“Za sada nemam informaciju da je taj interes iskazan ni kod glumaca niti bilo kojih drugih subjekata. O tom potezu je potreban dogovor svih učesnika predstave.”, rekao je Mehić.

Kultnu predstavu “Audicija” izveli su studenti prvih generacija Odsjeka za glumu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, predvođeni profesorom Borom Stjepanovićem.

Radi se o originalnoj glumačkoj postavi koju, pored profesora Stjepanovića, čine i Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Branko čurić, Željko Kecojević, Željko Ninčić, Haris Burina i Mladen Nevelić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *