Cekera, cekera, žene cekera…

U subotu, 23. jula 2011. godine u Charlami će biti otvorena izložba Slavice Marin.

Slavica Marin
Slavica Marin
Na izložbi će biti postavljene ženske torbe sačinjene od nađenih, odbačenih, materijala i predmeta koji su nekada bili korišteni ali su vremenom izgubili upotrebnu vrijednost.

Radovi su nastali u periodu od 2005. do 2011. godine. Nakon izložbe, ovi svojevrsni reciklirani asamblaži moći će se viđati na ramenima žena po sarajevskim ulicama.

Ova izložba će biti dio Internacionalnog bijenala savremene umjetnosti ‘SUBDOKUMENTA 3’ koje će se postavljati po principu Construction in Process u toku 2011. i 2012. godine. Zvanično otvaranje Bijenala planirano je za jesen 2012. godine.

Slavica Marin rođena je u Banja Luci. Od 1986. godine živi i radi u Umagu. Studirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Vlasnica je i voditeljica galerije Marin od 1997. godine. Članica je HDLU Istre. Kroz svoj je umjetnički rad već niz godina poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije.

Realizirala je niz slika, skulptura, objekata, instalacija i performansa koje je predstavila na više samostalnih i skupnih izložbi. Svoje umjetničko izražavanje bazira na ekologiji i to od same upotrebe prirodnih materijala do estetske zaokruženosti djela koje, između ostalog, želi istaknuti prirodu i kao osnovno polazište za čistoću ljudskog duha.

Nagrađivana je nekoliko puta. Učestvovala je u radu nekoliko likovnih kolonija: Škofja Loka, Ajdovščina, Sinji Vrh, Le mont Sant Michel, Grožnjan, Medana Goriška brda, Skoplje, idr.

Slavica Marin je sportski martonac.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.