Centrotrans vozi od ponedjeljka

Gradski prevoz, Centrotrans
Gradski prevoz, Centrotrans
Kompanija Centrotrans – Eurolines će od ponedjeljka, 9. augusta 2010. godine, ponovo krenuti sa autobuskim prevozom putnika na relacijama Dobrinja – Vijećnica, Hrasnica – Vijećnica i Vogošća – Most Suade i Olge, a cijena prijevoza na pomenutim linijama ostaje kao i do sada – 1 KM.

“Ovakav režim saobraćaja ostaje na snazi sve dok Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, u skladu sa Zakonom o cestovnom prijevozu FBiH te Pravilnikom o usklađivanju redova vožnje, ne završi proces usklađivanja redova vožnje i obavi odabir prijevoznika kojem će biti povjereno održavanje navedenih linija.”, kažu iz ove kompanije podsjećajući da je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija 15. jula 2010. godine donijelo rješenja kojima se poništava 12 rješenja izdatih od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, na osnovu kojih je, suprotno važećem Zakonu o cestovnom prijevozu Federacije BiH, KJKP Gras odrobreno održavanje tih linija.

“Imajući u vidu da je od dana poništenja rješenja do danas proteklo više od 20 dana, a da niko od kantonalnih institucija i odgovornih funkcionera nije našao za shodno da ovo pitanje stavi na dnevni red te da ništa nije poduzeto u vezi s rješavanjem ovog problema, obavještavamo javnost, građane i putnike u Kantonu Sarajevo da ćemo od ponedjeljka početi sa vožnjama na navedenim relacijama”, poručuju iz kompanije Centrotrans-Eurolines.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *