Cesta propala nakon 5 godina

propala nova cesta, Sarajevo, BiHKada je prije pet godina u Sarajevu nastao potpuni saobraćajni kolaps zbog velike rekonstrukcije glavne ceste od Marindvora do Otoke, apelovano je na građane da budu strpljivi jer će napokon dobiti modernu i kvalitetnu saobraćajnicu.

Nadležni su obećavali da će se neizbježne gužve na kraju ipak isplatiti i da će najfrekventnija saobraćajnica biti urađena prema najsavremenijim standardima struke čime će to pitanje biti dugoročno riješeno.

Ministarstvo prometa i veza Kantona Sarajevo uložilo je 3.403.000 KM za kompletnu rekonstrukciju najprometnije i za saobraćaj najvitalnije ceste u Sarajevu, a posao je povjeren građevinskoj firmi “Sarajevoputevi”.

Nakon samo pet godina od postavljanja novog asfalta, radnici, ovaj put preduzeća “Rad”, opet su na terenu gdje vrše sanaciju saobraćajnice ‘urađene po najsavremenijim standardima’.

Na dionici od Energoinvesta do Marindvora, u desnoj traci došlo je do ulegnuća asfalta i oštećenja na cesti, koja su, kako tvrde nadležni, nastali zbog prekomjernog tereta na kamionima koji se kreću tim trakom.

Konkretno, radi se o interventnim sanacionim radovima na cesti kojim se nastoji spriječiti daljnje propadanja asfalta, a u sklopu radovi vršit će se i popravak oštećenih vodovodnih instalacija. Za sanaciju će iz budžeta biti isplaćeno oko 100.000 KM, a rok za završetak radova je 9. avgust.

Iako i ovaj put obećavaju da se ovim završavaju sve sanacije na glavnoj gradskoj saobraćajnici, nemojte se iznenaditi ako pod vašim točkovima opet prodadne asfalt, a sutradan uočite tablu sa natpisom “Radovi u toku”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *