Četiri kilometra do Evrope

Trkom u EvropuDelegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine zajedno sa nevladinom organizacijom “Marathon” Sarajevo, u povodu obilježavanja Dana Evrope, organizuju trku u dužini od 4 kilometra.

Trka pod nazivom “Trkom u Evropu”, će se održati u Sarajevu u nedjelju, 9. maja 2010. godine. Start i cilj će biti
ispred zgrade zajedničkih institucija BiH. Trka kreće u 10 sati, a trasa će prolaziti kroz Vilsonovo šetalište i pogodna je za učesnike svih dobi i kategorija.

Očekuje se učešće velikog broja đaka i studenata kao i predstavnika stranih organizacija,a svoj nastup su potvrdili učesnici iz Španije, Mađarske, Švajcarske, Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Predviđene su i nagrade najboljima, a nagradni fond u ženskoj i u muškoj konkurenciji je 1200 KM odnosno 200, 150, 100, 50 i 50 KM za prvih pet takmičara i takmičarki. Prvih 400 učesnika koji završe trku će dobiti i majice.

U okviru trke obilježit će se i Evropska godina borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koja se ove godine obilježava diljem Evropske unije. U tu svrhu učešće na trci iznosi simobolične 2 KM, a prikupljena sredstva će biti donirana organizacijama koje okupljaju osobe s posebnim potrebama i socijalno ugrožene grupe – NVO Svjetlo i humanitarna organizacija PARTNER.

Vrijeme: 9. maj 2010 @ 10:00h
Mjesto: Trg Bosne i Hercegovine, Marindvor, Sarajevo
Učešće: 2 KM

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *