Četvrta berza rada na Ekonomskom fakultetu

Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, organizuje četvrtu berzu rada Career Start Up 2010, sa ciljem omogućavanja lakšeg pronalaska zaposlenja i unapređenja karijere studenata Ekonomskog fakulteta. Održavanje ovog dvodnevnog događaja planirano je za 21. i 22. april 2010. godine

Career StartUp 2010Prvi dan Career Start Up-u će se fokusirati na povezivanje studenata sa poslovnim svijetom. U Auli Ekonomskog fakulteta, 21. aprila, od 10.00 – 15.00h, kompanije će imati priliku da se predstave zainteresiranim studentima, prezentuju svoj portifolio, informišu studente o otvorenim radnim pozicijama i mogućnostima izgradnje karijere. Istovremeno studenti će imati priliku predati svoje biografije predstavnicima prisutnih kompanija. Kao priprema za ovogodišnji Career Start Up, Centar za razvoj karijere studenata u suradnji sa UNIQA Osiguranjem d.d. će organizovati i jednodnevnu radionicu o pisanju CV-ija, motivacionog pisma kao i ponašanju na razgovoru za posao. Radionicu će, 19. aprila u 11.00h i 12.30h držati Ajla Šišić, stručni saradnik za ljudske resurse UNIQA osiguranja. Na ovaj način studentima se omogućava da spremni dočekaju berzu rada, te da kvalitetno pripreme svoje biografije, popratna i motivaciona pisma.

Drugi dan Career Start Up-a, 22. april, će biti u znaku nastavka obrazovanja, studijskih putovanja i razmjena studenata. Svoje prezentacije će imati BHV Education, Ured za međunarodnu suradnju Univerziteta u Sarajevu, kao i udruženje Kult, čiji predstavnici će govoriti o značaju volonterskog rada mladih. Očekujemo da će posebnu pažnju privući i prezetntacija portala Edukacija.posao.ba. Očekujemo potvrdu dolaska specijalnog gosta predavača.

Ovogodišnja manifestacija pored uobičajene berze rada i edukativno-informativnih predavanja je obogaćena i takmičarskim dijelom. Raspisan je Konkurs za izradu najboljeg kreativnog rješenja na temu „Život na EFSA”. Cilj ovog konkursa je podstaći kreativnost studenata Ekonomskog fakulteta te razbiti predrasude o „nekreativnim ekonomistima”. Najbolji radovi će biti nagrađeni i korišteni u budućim promotivnim materijalima EFSA. Rok za dostavljanje materijala je 15. aprila 2010. godine. Drugo takmičenje je realizirano kroz partnerstvo u projektu Superbrands B&H 2010. Studenti će se takmičiti u timovima u ”Kreiranju i implementaciji internet marketing kampanje – Superbrands”. Pobjednici oba takmičenja biće proglašeni na Career Start Up-u.

Partneri ovogodišnjeg Career Start Up-a su portal Radio RSG1 Sarajevo, Posao.ba, kao i BTL – marketing agencija. Ove godine očekujemo još veći broj učesnika kako sa strane kompanija tako i posjetu studenata. Bitno je naglasiti da je na prošlogodišnjem događaju učešće uzelo 35 kompanija koje su ukupno zaprimile 925 biografija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *