Ćiro: Nemam šta zamjeriti igračima

Miroslav Ćiro BlaževićNakon poraza u baražu protiv više sretnih nego spretnih ali svakako kvalitetnih Portugalaca, reprezentaciji ostaje da se okrene novim izazovima obzirom da je evidentno kako posjedujemo fudbalsku ekipu koja ima veliki potencijal.

Prenosimo nekoliko misli našeg selektora Ćire Blaževića neposredno nakon utakmice u Zenici, utakmice koja je značila mnogo, a na kraju nam ipak donijela tugu.

“Nemamo šta zamjeriti igračima. Dali su zaista sve od sebe. Činjenica je da bez četiri igrača, Bosna i Hercegovina koja nema široku lepezu zamjena, ne bi se smjela nadati povoljnom rezultatu. Ne bi smjeli biti jako nesretni, a iako sam ja nesretan, jer mi se činilo bar u prvom poluvremenu da smo mogli nešto napraviti. Portugal je jedna izueztna ekipa sa puno ovakih utakmica, i to presudilo.”, riječi su Miroslava Blaževića nakon utakmice baraža u Zenici.

Već na samom početku 2. poluvremena u igru ulazi iskusni Muslimović umjesto mladog Medunjanina. Nedugo zatim Simao kažnajva jednu od rijetkih grešaka bosanskohercegovačke odbrane na ovoj utakmici.

“Možda je izmjena jedna greška, ali nisam imao drugo rješenje. Medunjanin je bio izgubljen, nije dao doprinos, a da smo tada zabili gol bilo bi sve drugačije, mogli smo proći, ali glavni razlog poraza je taj da nismo bili kompletni”, objašnjavao je razlog poraza selektor BiH.

Na pitanje o reakcijama igrača nakon utakmice, Blažević odgovara…

“Hasagić je doživio nervni slom, bili su svi jako tužni zbog toga što smo na poluvremenu bili uvjereni da možemo nešto napraviti. Što se tiče navijača, želim im zahvaliti, nas su bodrili i pozdravili na kraju, neki bi zviždali jer su očekivanja bila velika i bili bi razočarani, ali im hvala veliko od srca.”

Nakon “gubitka” Svjetskog prventva logičnim se nameće budućnost Miroslava Blaževića na mjestu selektora najbolje fudbalske ekipe BiH. Slijede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2012. održati u Poljskoj. Na pitanje o svom budućem angažmanu Ćiro odgovara…

“Ovo je jedna mlada reprezentacija, ima prostora za napredak, očekivano, mogu biti bolji nego sada, nadam se da ću naći zajednički jezik sa savezom, jer je zadovoljstvo raditi sa ovom ekipom. Nadam se da će to tako i biti, jer sam svakako godinu dana tu, treba viditi šta ljudi misle, star sam, ali ambiciozan, nešto se mora i mijenjati zbog očekivanja publike, što je i bit buduće saradnje.”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *