City Bus na usluzi turistima

City Bus, SarajevoCentrotrans je protekle sedmice organizovao promotivnu vožnju turističkim autobusom za panoramsko razgledanje Sarajeva – City Bus.

Promocija je održana povodom početka nove sezone ovog prevoznog sredstva za panoramsko razgledanje i obilazak aktraktivnih lokacija u glavnom gradu.

Projekat je pokrenut 2007. godine kada je u promet pušteno jedno vozilo otvorenog tipa, sa 63 sjedišta. Zbog velikog interesovanja građana i turista kompanija je već naredne, 2008. godine uvodi i drugo City Bus vozilo, zatvorenog tipa, koje raspolaže sa 59 sjedišta.

Nakon zimske pauze, dva City Bus-a ponovo kreću na svoje ture obilaska najatraktivnijih lokacija u gradu, uz pomoć stručnog vodiča.

Do sada je polazna stanica bio trg ispred Sarajevske katedrale, a od ove godine City Bus će polaziti s nove lokacije – preko puta Doma Oružanih snaga BiH. Jedna vožnja traje 60 do 80 minuta, a karta za odrasle košta 5 KM, za djecu od četiri do 12 godina 3 KM, a za djecu do četiri godine vožnja je besplatna.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *