Čola u Sarajevu!

Čola u Sarajevu (31. juli 2010)Zdravko Čolić će, u svom rodnom Sarajevu, 31. jula 2010. godine održati veliki koncert na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Davno je neko rekao: “Ono što je za Ameriku bio Elvis Prisli, za Englesku Klif Ricard, to je za Balkan Zdravko Čolić”, i tu ne treba ništa ni dodati ni oduzeti.

Pripreme za veliki sarajevski koncert su odavno u toku, a da će ovaj Čolin nastup biti nešto što Sarajlije nikada neće zaboraviti govore i podaci koje ćemo svakodnevno objavljivati na našem portalu, a od četvrtka počinjemo i sa feljtonom o Zdravku Čoliću – “Od Grbavice do Koševa”, koji ćemo u nastavcima objavljivati sve do koševskog koncerta.

Za početak malo tehničkih stvari, pa će tako, specijalno za ovaj koncert, na prostore Bosne i Hercegovine po prvi put biti dovučen razglas L-Acoustics koji za svoje nastupe koriste Madonna, Aerosmith, Rammstein… Produkcijski tim kuća Megaton, Berar, Emotion i ProCon, stiže sa opremom u čak 32 šlepera. Specijalno za ovu priliku koristiće se najveći svjetlosni krov u Evropi za koji će biti korišteni agregati od 2 megavata. Bina širine 46 metara širine i LED ekran od 320 kvadratnih metara svakako dovoljno govore o veličini ovog Čolinog koncerta na koševskom stadionu.

“Moram priznati da postoji ta emotivna napetost kad se dođe u Sarajevo. Kada nastupam u gradu na Miljacki, uvijek se osjećam kao da pjevam pred učiteljicom.”
Zdravko Čolić

>>> Čitajte feljton o Zdravku Čoliću…

Ulaznice po cijeni od 10, 12 i 15 konvertibilnih maraka će biti puštene u prodaju od 9. jula 2010. godine.

Karte (od 9. jula) možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:
– ulica Ferhadija
– Plato Skenderija
– Centrotrans agencije u cijeloj BIH
– Bis Tours
– Olimpijski kompleks Zetra
– PC Unitic
– online prodaja na kupikartu.ba

Prvih 5'000 kupaca će na poklon dobiti DVD Zdravka Čolića, a svaki stoti kupac će dobiti brendiranu majicu.

Vrijeme: 31. juli 2010 @ 21h
Mjesto: Stadion Asim Ferhatović Hase, Sarajevo


Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *