College Recruit USA odnedavno u BiH

collegerecruitusa.com.baCollege Recruits USA odnedavno ima predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Na incijativu američkih trenera koji su imali dobro iskustvo s sportistima iz ex Jugoslavije kreirana je web stranica collegerecruitusa.com.ba koji odnedavno ima i svog predstavnika u BiH, jednog od bivših sportista stipendista.

Stranica collegerecruitusa.com.ba namijenjena je svim sportistima koji žele studirati u Sjedinjenim Američkim Državama kao stipendisti jednog od američkih univerziteta, a promovira studiranje u Americi, kao i mogućnosti aktivnog takmicarskog bavljenja sportom za vrijeme studija.

Na stranici se takođe nalaze i iskustva stipendista koji su sada u Americi, kao i druge korisne informacije o načinu dobijanja stipendije i pripremama budućih stipendista, te prijemnim ispitima potrebnim za upise na američke fakultete.

Za razliku od prilika u Bosni i Hercegovini akademske i sportske stipendije u SAD često se dodeljuju talentovanim sportistima iz cijelog svijeta kako bi im se omogućilo da dalje napreduju u sportskoj karijeri i uporedo završe studij iz željene oblasti.

Stipendisti treniraju u timu i reprezentuju svoj koledž prilikom takmičenja u SAD koledž ligama (NCAA 1,2,3 i NAIA). Univerzitetski timovi se međusobno takmiče, a ova takmičenja privlače ogromnu medijsku pažnju. Ako ste sportaš i zanima vas studij u Americi ili roditelj uspješnog sportaša, svakako posjetite collegerecruitusa.com.ba.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *