Crveni tepih pred Tužilaštvom

Udruženje Akcija Građana, BiHJučer je ubijen Amar Mistrić, momak koji je radio svoj posao dok mu dva monstruma nisu oduzela život i na taj jeziv način od mladog života načinili statistiku.

U Sarajevu se sigurnosna situacija nije promijenila na bolje, Sarajevo je i dalje grad po kojem ubice i višestruki povratnici u kriminal slobodno hodaju. Isto se može reći i za maloljetničko prijestupništvo koje je u porastu. Na građanima je da čekaju ko je sljedeći na redu jer će nekog pogrešno pogledati ili će se jednostavno naći na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

U Sarajevu su dani crvenog tepiha, smatramo da je važno pružiti crveni tepih i za one kojima, između ostalih, možemo zahvaliti za situaciji u kojoj se nalazimo: Kantonalnom Tužilaštvu.

Pozivamo sve medije da podrže simboličnu akciju Udruženja “Akcija Građanaâ” koju zakazujemo za subotu, u 12:20 sati ispred Kantonalnog Tužilaštva u ulici Radićeva broj 6, u Sarajevu.

Ovo je simbolična ulična akcija i za cilj ima izraziti sućut prema porodici ubijenog, kao i porodicama drugih žrtava nasilništva. Takođe želimo skrenuti pažnju na odgovorne (ovog puta Tužilaštvo) ali i ponovno pozvati gradske i kantonalne vlasti na rad i odgovornost.

Udruženje “Akcija Građanaâ”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *