Čuda izborne godine: Dojava građana obezbjedila rupu

Propadanje kolovoza u ulici Safvet bega Bašagića, SarajevoKad se hoće, treba, mora, onda se i može, dokazala je jučer Službe civilne zaštite opštine Stari grad.

Naime, nakon dojave građana o opasnostima od propadanja kolovoza ulici Safvet-bega Bašagića kod broja 23, uposlenici Službe civilne zaštite opštine Stari grad su odmah izašli na lice mjesta i ustanovili da je na tom dijelu ulice došlo do otvora na asfaltu.

Obzirom da oštećenje kolovoza ugrožava saobraćaj na navedenom lokalitetu, Služba civilne zaštite, je uputila dopis Službi za komunalne poslove i investicije, zatraživši da hitno stupe u kontakt sa javno-komunalnim preduzećima u Kantonu Sarajevo koja su nadležna sa saniranje postojećeg stanja.

U ovoj ulici je i ranijih godina bilo rupa na raznim dijelovima kolovoza, koje su također prijetile saobraćaju, ali se nikad ovako promptno nije reagovalo, a nadamo se da će jednako brzo doći i do sanacije ovog “kvara”.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *