Čuda izborne godine: Izgradnja niša za kontejnere u Starom gradu

ulica Kačanik, Stari grad, SarajevoIzgradnja natkrivenih niša za kontejnere na području Općine Stari Grad počela je prošle sedmice.

Planirano je postavljenje niša na lokacijama ulica Nalina (preko puta br. 21), ulica Kačanik 1 i 2, ulica Safvet-bega Bašagića, ulica Sedrenik i ulica Boguševac, gdje će biti izrađena montažna ogradna mreža na otvorenom betonskom odlagalištu smeća. Trenutno se izvode radovi na lokalitetima Kačanik 1 i 2, i u ulici Nalina.

Radovi će se izvoditi u dvije faze. U toku su građevinski radovi, a po završetku se prelazi na drugu fazu montažerskih radova, postavljanje metalnih elemenata, cijevi i mreže, te limenog pokrivača koji će zaštititi kontejnere od padavina i spriječiti širenje neugodnih mirisa.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *