Čuda izborne godine: Izgradnja vodovoda u naselju Grdonj

Izgradnja vodovoda u naselju GrdonjU okviru projekta izgradnje vodovodne mreže za naselje Grdonj tokom naredne sedmice će biti nastavljeni radovi na polaganju cijevi od primarne vodovodne mreže do šahtova ispred svakog stambenog objekta u tzv. gornjem dijelu mreže koji će biti snabdijevan vodom preko pumpi smještenih u novoizgrađenoj hidrofleks stanici.

U dosadašnjem toku realizacije ovog zahtjevnog projekta radnici su položili ukupno 1.600 metara cijevi za primarnu vodovodnu mrežu. Tokom protekle godine završili su radove na priključcima u tzv. donjem dijelu mreže koji će se snabdijevati vodom putem prirodnog pada.

Istovremeno je na Grdonju izgrađena i hidrofleks stanica čiji je tehnički prijem završen tokom aprila ove godine. U proteklom periodu je izvršeno ispiranje cjevovoda i ispitivanja kvalitete vode – za koju je utvrđeno da zadovoljava higijenske uvjete u skladu sa odgovarajućim zdravstvenim standardima.

Kako je predviđeno projektom komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, kapacitet kompletne nove mreže dozvoljava priključenje više od 100 domaćinstava.

Nakon završetka planiranih radova komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” preuzima upravljanje izgrađenim vodovodnim sistemom. Po okončanju polaganja cijevi bit će izvršena sanacija saobraćajnice kojom je prošla vodovodna mreža.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *